Hamburger met Deventer kruidkoek

Het is niet bekend sinds wanneer in Deventer de koek wordt gebakken. Het recept is geheim maar de ingrediënten niet: roggemeel, honing, water en kruiden. Alleen het eeuwenoude gilde kende de samenstelling van de kruiden. Lekker bij de koffie, maar minstens zo lekker in een stoof of burger.

Ingrediënten:

  • Rundergehakt – 700 gram
  • Deventer koek – 2 plakken
  • Eieren – 2 stuks
  • Koekkruiden – 2 eetlepels
  • Knoflook – 2 tenen
  • Verse kruiden – 50 gram
  • Zout en peper
  • Oude kaas – hand vol
  • Rucola – hand vol
  • Vleestomaat – 2 grote
  • Meergranen bol – 4 stuks
  • Mayonaise – 2 dl

Bereiden

Mayo
Hak 1 teen knoflook -> Meng door de mayonaise samen met 1 eetlepel koekkruiden, eetlepel gehakte verse kruiden -> Zet weg voor verder gebruik.

Burger
Hak de andere knoflook teen -> Meng samen met koekkruiden, eieren en de vers gehakte kruiden én klein gesneden Deventer koek door het gehakt -> Vorm er 4 hamburgers van -> Gril en gaar de hamburger in de pan of op de barbecue -> Bak het broodje krokant en snijd door midden -> Bestrijk de binnenkanten met de mayonaise en leg de burger er tussen -> Toppen met tomaat, oude kaas en rucola.

Tip
Boer Berrie verkoopt het vlees van zijn Brandrood op het erf!

Nog meer lekkere recepten