Hotdog 038

Bij ‘biologisch’ houdt het niet altijd op. Steeds vaker zie je boeren met meer ambitie. Pure Graze is een keurmerk dat bijvoorbeeld garandeert dat je 100% gras en kruiden gevoerde producten eet. Van koeien, varkens, lammetjes en kippen dus die lekker buiten in de wei hebben gelopen. Verkrijgbaar o.a. bij de Vechtdal Marke Boerderijwinkels.

Ingrediënten:

  • Broodjes van de stadsbakker – 4 stuks
  • Pure Graze Saucijzen – 4 stuks
  • Zwolsche mosterdmayonaise
  • Zeer fijn gesneden kool – 2 handen
  • Radijsjes – 4 stuks
  • Tuinbonen – 2 eetlepels
  • Elstar appel – 1/2
  • Ananas – 2 plakken
  • Boerenyoghurt – 2 eetlepels
  • Boerenkaas – 2 plakken
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Bereiden

Snijd de broodjes open -> Bak de saucijzen rondom bruin, zet het vuur zachter en laat ze ongeveer 10 minuten rustig doorgaren -> Kook de bonen beetgaar in water met iets zout -> Snijd de radijs, de appel en de ananas in fijne plakjes en vervolgens in dunne reepjes -> Meng de kool met de radijs, de bonen, de ananas en de appel en breng op smaak met zout, peper, olijfolie en de yoghurt -> Leg een plak kaas op de nog warme saucijs -> Bestrijk het broodje met een dun laagje Zwolsche mosterd en leg de saucijs erop -> Maak af met de koolsalade en iets grove peper.

Nog meer lekkere recepten