FeelFood giethoorn recept

Pittige paling in ’t groen

Paling in ’t groen, eigenlijk: paling in een groene saus, is een klassieker uit de Vlaamse keuken. Verantwoordelijk voor de groene kleur is palingkruid, maar dat is een generieke naam. Afhankelijk van de streek of een familietraditie wordt hiermee salie, citroenmelisse, gembermunt, kruizemunt, waterkers of wilde marjolein bedoeld.

Ingrediënten:

  • Paling – 10 stuks
  • Spinazie – 300 gram
  • Kruiden – die je kunt vinden
  • Teentje knoflook
  • Rode ui – 1 grote
  • Rode peper – een halve
  • Water – 3 dl
  • Aardappels 2 stuks
  • Zeezout

Bereiden

Maak de paling schoon door de buikwand open te snijden en goed schoon te spoelen onder koud stromend water. Of je vraagt de visboer dit te doen -> Snijd de paling in stukken van 5 cm en bak ze kort aan in de pan -> Hak knoflook, rode uit, kruiden en rode peper grof en voeg dit  samen met de spinazie toe aan de paling ->Voeg 3 dl water, de in stukken gesneden aardappels en iets zeezout toe -> Laat 20 tot 30 minuten langzaam garen zodat de palingstukken en de aardappels heel blijven -> Liefst zo uit de pan eten.

Nog meer lekkere recepten